Skip to content

Horváth Nikoletta

Rehabilitációs szaklogopédus, okleveles gyógypedagógus

Egyéni vállalkozóként dolgozom Békés megyében több intézményben, és a saját vállalkozásomban. 2 évestől egészen időskorig foglalkozom képességeikben és beszédükben érintettekkel. Neurológiai érintettségű, stroke-on átesett személyekkel a szakmai gyakorlataim során, majd a helyi kórházban, az NFSZK Montázs pályázati projektjében és a vállalkozásomban foglalkoztam/foglalkozom.

Az idegrendszeri sérülésekből adódó funkciók rehabilitációjában, a következő beszédzavarok terápiájában tudok segíteni:
afázia, diszartria, diszfágia, diszfónia, beszédapraxia, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, beszédfolyamatosság zavarai (dadogás, hadarás).


A fascia („kötőszöveti hálózat”) a testtartásunk szervrendszere. A LÉGZÉS-TESTTARTÁS- RÁGÁS-NYELÉS egy összefüggő rendszer. Ennek a rendszernek az elégtelen működése a beszédben, a rágás-nyelésben, a szájtérben, és a fogakon kívül a testtartásban is okoz problémát. Felborul a test izomegyensúlya. Több kliensemnél is a craniosacralis manuálteràpiànak a létjogosultságára jutottam, mivel ez a módszer az egész fascia-rendszerrel foglalkozik. Szakmai szempontok és a tapasztalataim alapján ez a holisztikus megközelítés evidens a kezelések során.


Mindig is kerestem, hogy mivel tudom még átfogóbban segíteni a segítségre szoruló gyermekeket, felnőtteket, idegrendszer érintetteket. Egyik koncepcióm, hogy a mozgás és beszéd fejlesztése együtt a leghatékonyabb. A kolléganőm keltette fel az érdeklődésemet az ARNI módszer, tanfolyam iránt. Rögtön jelentkeztem is, és a tanfolyam sikeres elvégzése után csatlakozhattam is a csapathoz, ami nagy öröm számomra.


Célom a hozzám fordulóknak és családjaiknak odaadó figyelemmel, tisztelettel megadni a maximális segítséget, terápiákat, amit eddigi szakmai fejlődésem során megtanultam.

Továbbképzéseim:
– Beszédtréner, beszédtanácsadó szakképzettség -ELTE-BTK
– Rehabilitációs szaklogopédus-ELTE-BGGYK
– Gyógypedagógia MA – ELTE-BGGYK
– Logopédus-ELTE-BGGYK
– Szakvizsgázott pedagógus gyógytestnevelés szakirányon -GFF
– Gyógypedagógus-SZTE-JGYPK
– Személyügyi szervező- TSF-GFK
– Általános iskolai tanító-TSF-PFK
– Craniosacralis terápia, Visceralis és Neuralis Manipuláció, CranioMandibularis diszfunkciók alapjai alap és haladó-, Zyto scan, Holisztikus Táplálkozási Ismeretek tanfolyam
– Gyógyászati segédeszköz forgalmazó tanfolyam, Természetgyógyászat (folyamatban)
– ARNI tanfolyam, Komplex mozgásterápia, Aerobic sportoktató
– Nyelvlökéses nyelés-, Dadogás-, Komplex művészeti-, Orrhangzós-, Dsmile Tréner-, Augmentatív és alternatív kommunikáció- (AAK), Buteyko légzésterápia, Auditív Stresszoldó program (AStOP)

Felnőttkori szerzett nyelvi- és kommunikációs zavarok kezelése a klinikai logopédiában- továbbképzés

ABA alapképzés, Autizmussal élő gyermekek pedagógiai ellátása

Galéria

Stroke Neuro Rehab
Stroke Neuro Rehab