Skip to content

Minden lehetőség adott

Szia Gabi!

Sok bocsánatkéréssel tartozom, amiért úgy eltűntem, de édesapám jött értem, és csak a kapuban volt szabad parkoló.

Azért nem ragadtam egyből tollat, mert picit meg kell érnie a szerzett tudásnak. Akár a felépülés, ez sem megy egyik napról a másikra. Ritkán szoktam öt sornál többet írni, nem vagyok regényíró.

Gondolom rengeteg dicsérő szót kaptok, én is csak azzal tudok szolgálni.

Én nagyon sokat edzettem, és fogok is edzeni. Tudom, ezzel sajnos nem mindenki van így, pedig az erőnlét teszi lehetővé a mozdulatokat, és ennek segítségével tud az ember gyakorolni bizonyos mozgásokat. A stroke túlélőknek azért nagyszerű az Arni módszer, mert rendszerben kínálja azokat a gyakorlatokat, amelyek a funkcionális mozgáshoz elengedhetetlenek.

Pont erre a rendszerre van szüksége minden túlélőnek, hiszen a stroke olyan (legalábbis nekem), mintha bekerültem volna egy nagy mosógépbe, ami mindent összekevert, és csak lassan, a sok mozgás és gyakorlás során kezdene kitisztulni a testem, és az elmém.

A testtel szoros összefüggésben van az elme (nálam), hiszen ahogy egyre jobban tudok parancsolni az izmaimnak, egyre tisztábban tudok gondolkodni.

Az Arni módszerrel az is szerez úgynevezett izomtudatot, aki soha életében nem sportolt. Ehhez nagyon fontos a gyakorlatok pontos végrehajtása, hiszen Tom (dr. Tom Balchin, az Arni kidolgozója) gyakorlatai, sportolóként és stroke túlélőként, pontosan azokra az izmokra hatnak, amik a gyakorlatokban részt vesznek.

Én jó ideje végeztem már például guggolásokat, és persze idővel egyre több ment, de az Arni módszer megmutatta, hogy a minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség. Hiszen ennek az alapvető gyakorlatnak a helyes végrehajtásától egészen más izmok kapcsolódtak be a munkába, mint előtte. Így lehetőség nyílik arra, hogy egy-egy gyakorlat pontos végrehajtásával egyre közelebb kerüljünk a felépüléshez.

Szerintem nagyon fontos szem előtt tartani, hogy minden lehetőség adott, de senki nem csinálja meg helyettünk.

Ezt szerintem mindenkinek tudnia kell, és nem kívülről várni a megoldást, hiszen az élet minden területére igaz, hogy 30% tehetség, 70% gyakorlás, és mindenki legalább 70%-os lehet mindenben!

Ami nagyon fontos még, hogy köszönöm neked és Tomnak, hogy megmutattatok részleteket módszerből. Nagyon várom, hogy a DVD-k szerint tornázhassak.

Külön köszönet, hogy Csabával tornázhattam, szerintem nagyon jól alkalmazza a megkapott tudást. Igazán figyelmes és hatékony gyógytornász a rendelkezésre álló tapasztalatom alapján.

Szép napot!

Széles Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük