Skip to content

Rólunk

ARNI módszerről - Általános információ

Az ARNI-módszer a STROKE túlélők, agyi idegrendszer sérültek számára kifejlesztett, klinikai és egyetemi kutatáson, funkcionális edzésen, egyéni megküzdési stratégián alapuló tréning.

A módszer Angliában már 20 éve működik. Több száz instruktor szerzett diplomát, jogosultságot ahhoz, hogy stroke-os betegeket kezelhessen.
 Az ARNI módszer naprakész. Állandó kutatások folynak a módszerrel és a kezelések leghatékonyabb eljárásaival kapcsolatban. Angliában több kutatóközpont, kórház és egyetem is folyamatosan végez vizsgálatokat a témában.

Közismert, hogy a stroke az esetek jelentős részében nagymértékű mozgáskorlátozással jár.

Az ARNI szemlélettel sikeresen elérhető, hogy a gyógyulni vágyók leküzdjék a félelmeiket és önbizalmukat hatalmas mértékben fejlesszék.

Az ARNI módszerrel gyógyuló, rövid időn belül megtanulja a felülést, a felállást, így az önbizalma nagymértékben erősödik, és töretlenül végzi a többi gyakorlatot, amely sokszor nagyon nagy akaraterőt és kitartó fegyelmet igényel.

Az ARNI gyakorlatai tudatosan épülnek arra, hogy fájdalmat ne okozzanak, és a túlélők hamar visszakerüljenek a funkcionális, hétköznapi, aktív életbe. Érezhetik, hogy az öltözködés sokkal könnyebben megy, újra tudnak segédeszköz nélkül is lépni, fel tudják emelni a kezüket, alá tudják írni a nevüket, tudják folytatni a hobbijukat, ami előtte örömet szerzett számukra.

Pásztor Gabriella

Senior ARNI Instruktor
Európai Fejlesztési Menedzser ARNI

Tóth-Viszlay Petra

Stroke Neuro Rehab Kft.
Ügyvezető igazgató

Dr. Tom Balchin

ARNI Institute Igazgató

Kezelt betegségek

Stroke

Parkinson-kór

SM/Sclerosis multiplex

Prevenció

Közösségi oldalaink